KNLTB onderbouwschool

Tennisschool Gijs is door de KNLTB uitgekozen om vanaf september 2016 de opleiding van de getalenteerde jeugdspelers te verzorgen. Dit contract is in mei 2019 verlengd, iets waar we erg trots op zijn als tennisschool!
Tennisschool Gijs werkt samen met de KNLTB om (inter)nationale toppers op te leiden en kinderen het maximale uit hun mogelijkheden te laten halen.

Foto Gijs en Jacco Elthing certificering          Tennisschool Gijs certificering

Samenwerking

“Het is geweldig dat we vanaf september met deze 34 tennisscholen samenwerken om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en
begeleiden naar de top”, aldus Jacco Eltingh, Technisch Directeur bij de KNLTB. “We willen als Nederland een serieuze rol spelen in het
internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen van groot belang. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben,
streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. En het is vanzelfsprekend dat we ook onze uiterste best blijven doen om goed
contact te houden met de scholen die nu niet tot het netwerk behoren.”'' .

Selectieprocedure

Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het nieuwe KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de Top’.

Wat zijn de voordelen voor uw kind?

  • Beschikking over de kennis en kunde van de KNLTB zoals, ex-topspelers en topcoaches, medische staf (bondsarts en haar netwerk van specialisten en fysiotherapeut) en de inzet van de video-analist en sportdiëtiste van de KNLTB. 
  • Intensieve samenwerking met andere gecertificeerde tennisscholen en de KNLTB, waarin de tennisschool gericht op kinderen >12 jaar een sturende en coördinerende rol inneemt binnen de overeengekomen regio.
  • Verhoging van de aantrekkingskracht voor topjeugd en professionele spelers in de regio. Het opleidingsinstituut is onderdeel van een landelijk netwerk dat bestaat uit de beste tennisscholen.
  • Aanlevering topjeugd vanuit omliggende verenigingen; er worden vanuit de database van de KNLTB Talentendagen georganiseerd bij de tennisscholen gericht op kinderen <12 jaar.
  • Gebruik maken van het veelzijdige spelervolgsysteem KNLTB TennisLife en het Meerjaren Opleidingplan Tennis met alle technische, tactische, fysieke en mentale concepten.
  • Financiële ondersteuning van talentvolle spelers door de KNLTB(wat kan oplopen tot €5000 per seizoen) bij uitsluitend gecertificeerde partners. Kinderen die naar een bovenbouw tennisschool moeten, maar die blijven trainen bij Tennisschool Gijs, verliezen hun subsidie van de KNLTB niet.