Team


Mijn naam is Gijs Verheijen, sinds 1992 bezig als fulltime-tennistrainer. Ik heb bij verschillende clubs gewerkt in dienstverband en ben in 2002 begonnen met Tennisschool Gijs. Nu geef ik leiding aan het team van Tennisschool Gijs.
Zelf heb ik altijd 1ste- en hoofdklasse niveau competitie gespeeld en ben 10 jaar 2-speler geweest. Van mijn 17e tot mijn 22ste jaar heb ik full-time gespeeld. Mijn hoogste ranking internationaal was de 920ste plaats op de ATP-lijst en nationaal was mijn hoogste notering 26ste in de single en 15de in de dubbel. 
Mijn hobby's zijn tennis en golfen.

Gijs Verheijen

 


Vanaf september 2016 is Gillis van de Gruiter (1969) het prestatieve gedeelte komen versterken. Hij is 24 jaar actief in de tennissport als tennistrainer en 11 jaar als fysieke trainer. Hij heeft via zijn CIOS-opleiding de A- en B-tennislicentie behaald en via de KNLTB de C-licentie. Hij begon als clubtrainer bij de Halsterse tennisvereniging, werd hoofdtrainer van de tennisschool  en trainer voor de regio Gouda en Hoekse Waard. Van laatstgenoemde regio was hij twee jaar hoofdtrainer. Hierna werd Gillis gevraagd om KNLTB-trainingen te verzorgen. Eerst een jaar voor de basisniveau A- en B-trainingen in Zeeland en Rotterdam, daarna was hij twee jaar verantwoordelijk voor de LOOT groep West-Brabant/Zeeland als regiotrainer en assistent conditietrainer. In 2005 startte hij met zijn eigen tennisschool. Eerst onder de naam Junior Top Tennis, vanaf 2008 heeft de school de naam Eye for Tennis. Vanaf september zal Gillis 6 dagen in de prestatieve tak training komen geven. Gillis: “Ik werk het liefst met jonge mensen die hun grenzen willen opzoeken. Samen toewerken naar de individuele top van de speler. Iedere speler is uniek en heeft specifieke individuele kwaliteiten. Het is mooi om samen met de speler deze kwaliteiten naar boven te halen en te benutten in de tenniswedstrijd.''

Gillis van de Gruiter

foto bonno

Mijn naam is Bonno van den Hout (1992) en ik ben in het bezit van mijn A en B licentie. Na het behalen van de HBO-opleiding Sport, Management en Ondernemen heb ik gekozen om fulltime mijn passie achterna te gaan; het geven van tennistraining. In het verleden heb ik zo'n 10 jaar getraind bij Gijs in de tennisschool. De lessen die ik hier heb geleerd, zowel op als naast de baan, heb ik als zeer waardevol ervaren en probeer ik nu over te brengen op de huidige groep spelers. Het werken naar de persoonlijke top van een speler, met alle facetten die hierbij komen kijken, is voor mij het mooiste wat er is.
Naast het geven van trainingen ben ik binnen de tennisschool verantwoordelijk voor evenementen zoals de regionale wedstrijddag en de scoutingsdag.

Kitty TSG

Ik ben Kitty van Haperen (1976) en sinds 1999 fysiotherapeut. Jarenlang was ik Nederlands recordhoudster speerwerpen en in 2006 deed ik mee aan de olympische spelen in Turijn met de bobslee. Door mijn topsportervaring heb ik me gespecialiseerd in sportrevalidatie, echografie, dry needling en later voor orthopedische klachten specifiek bij de jeugd. 
Ik vind het belangrijk dat je je sport blessurevrij kunt beoefenen en weet als geen ander hoe belangrijk het is om dus goed om te gaan met je lichaam. En daar ook goed in begeleidt te worden. een sterke basis aan kracht, leneigheid en coördinatief vermogen zijn uitdagingen die gelden vooriedere sport. Omdat toptennis betekent dat je op jonge leeftijd al veel belastinguren hebt, verzorg ik de conditie en krachttrainingen van de tennistalenten in de regio. Preventie van blessures is het hoofddoel van deze trainingen. Dit is superleuk en uitdagend om te doen!  En wie weet draag ik zo bij aan iemand die ook een olympische droom heeft!