Topsportklas

De topsportklas bied vele mogelijkheden om tennis en school te combineren waardoor het makkelijker wordt om meer te gaan trainen en het maximale uit je mogelijkheden te halen.
Je kunt vrij krijgen voor toernooien, er is studie begeleiding, je rooster kan worden aangepast om te trainen en je kunt beschikken over nog meer aanvullende faciliteiten om jouw ontwikkeling als tennisser voorop te stellen. 
Bij Tennisschool Gijs en het WillemII College komen niet alleen kinderen met een Loot-status van de KNLTB/NOC*NSF in aanmerking voor de topsportklas. maar ook spelers die hun talent maximaal willen ontwikkelen. Het topsportklas / loot programma ziet er als volgt uit;

Dag Tijdstip Verdeling
Maandag 16.00-19.00 uur     2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training
Dinsdag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30 min. fysieke training
Donderdag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30 min. fysieke training
Vrijdag 16.00-19.00 uur 2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training

 

In totaal trainen deze kinderen minimaal 10 uur per week. Daarnaast trainen ze in veel gevallen nog extra bij Tennisschool Gijs later in de middag of het begin van de avond.
Verder zit in het topsportklas / loot-programma ook begeleiding van toernooien en oefenwedstrijden(stedentennis).

Kijk hieronder voor een informatiefilm over Stichting Opleiding Toptennis inclusief een interview met Margot van Geffen (Olympisch kampioen hockey!), een film over Denise in 't Veld die in 2012 genomineerd was voor een Mariska Lips Award en een film over een dag van een topsporter op het Koning Willem II college.

 
 

Voor meer informatie: