Fysieke training

Conditietraining

In de conditietraining zullen de fysieke aspecten verder uitgediept worden die tijdens de tennistrainingen behandeld worden. Aangezien in het huidige toptennis het fysieke aspect steeds belangrijker is geworden, vinden wij dit een heel belangrijk onderdeel in onze tennisschool. De conditietraining bij Tennisschool Gijs bestaat uit aspecten zoals uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, motoriek en explosiviteit.

Small group krachttraining

Small group training bestaat uit specifieke krachtoefeningen in een groep van 6 tot 8 personen. Hier worden krachtoefeningen gedaan die passen bij leeftijd van de speler.
Ook kan hier eenvoudig worden gewerkt aan zijn/haar specifieke fysieke verbeterpunten

Beweegvaardigheidtraining

Beweegvaardigheidtraining is fysieke training voor kinderen in onze tennisschool onder de 12 jaar. We proberen hier fundamentals van bewegen op spelenderwijze aan te leren. Zodat ze met een 'volle rugzak' doorstromen naar de fysieke training waar de belasting op het lichaam groter wordt. Zaken die bij beweegvaardigheid getraind worden zijn onder andere balans, ritmisch vermogen, reactie, orienteren, coordinatie en differentieren.

Performance testen

Tennisschool Gijs werkt samen met 'Stimulus'. Jaarlijks hebben hier spelers de mogelijkheid om zich fysiek te laten testen op onder andere snelheid, beweegelijkheid en kracht.
Hierdoor krijgt het trainersteam een goed beeld van de sterkere- en de zwakkere schakels in het lichaam van de speler waardoor er doelgericht getraind kan worden.
De verbeterpunten worden apart in een schema verwerkt wat de speler zelf en onder begeleiding moet trainen. Dit is vooral ook belangrijk om blessures te voorkomen en met een juiste opbouw steeds sterker te worden. Door jaarlijks deze testen te doen heeft Tennisschool Gijs daarnaast inzicht in de fysieke ontwikkeling van de speler.