Instroompartner KNLTB

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

Inhoud programma

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen. De instroomtraining van Tennisschool Gijs vind plaats op zaterdagmiddag.

Voorspeeldagen

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor de instroomtrainingen 2022-2023 vinden plaats in de periode april tot en met juni 2022.

Voorspeeldag 9 april Club Pellikaan Goirle
Oranje zal tennissen van 13.30-15.00uur en groen van 15.00-17.00 uur.
Tijdens de voorspeeldag draait het om tennissen en bewegen samen met andere enthousiaste kinderen gedurende ongeveer 2 uur. Spelers kunnen na de eerste dag worden uitgenodigd om mee te doen met de tweede voorspeeldag in augustus of september. Tijdens deze tweede voorspeeldag zijn ook alle huidige instroomspelers aanwezig en wordt gekeken of een speler in aanmerking komt voor een cluboverstijgende training bij één van de crica 35 KNLTB instroomlocaties. De voorspeeldagen vinden plaats op verschillende locaties in het land en worden georganiseerd door de KNLTB in samenwerking met een KNLTB instroomlocatie.

Oranje en groen
Bij de voorspeeldagen wordt er onderscheid gemaakt tussen oranje en groen:

  • Oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2014 en 2015)
  • Groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2012 en 2013)

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de KNLTB instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden.

Inschrijven
Alle KNLTB leden geboren in 2012 t/m 2015 ontvangen een persoonlijke e-mail met een inschrijflink voor een voorspeeldag in de regio. Wil jij graag meedoen? Meld je dan nu aan via de betreffende link\ gestuurd door de KNLTB óf door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.