LOOT opleiding Willem II

Inleiding

Tennisschool Gijs heeft een samenwerkingsverband met het Willem 2 College te Tilburg. Kinderen kunnen hier op optimale wijze hun school- én tenniscarriere combineren.
Kinderen die in de top-40 van Nederland staan in hun geboortejaar mogen sowieso gebruik maken van de faciliteiten van het Willem 2 college door hun loot-status. Dat wil zeggen dat ze sowieso worden aangenomen op school en zeker zijn van een plek.
Als je niet in de top-40 staat heeft Tennisschool Gijs de mogelijkheid om kinderen de zogenaamde topsportklas aan te bieden. Deze kinderen mogen van dezelfde faciliteiten gebruik maken als kinderen met een loot-status. Tennisschool Gijs bepaald of een speler of speelster hiervoor in aanmerking komt.

Hoe zien de faciliteiten van het Willem 2 College er dan uit?

De topsport- en lootklas biedt vele mogelijkheden om tennis en school te combineren waardoor het makkelijker wordt om meer te gaan trainen en het maximale uit je mogelijkheden te halen. Je kunt vrij krijgen voor toernooien, er is studie begeleiding, je rooster kan worden aangepast om te trainen en je kunt beschikken over nog meer aanvullende faciliteiten om jouw ontwikkeling als tennisser voorop te stellen. Zo is er vervoer geregeld van school naar de trainingslocatie van Tennisschool Gijs.

Voorbeeld trainingsprogramma Willem 2 College

Dag Tijdstip Verdeling
Maandag 16.00-19.00 uur 2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training
Dinsdag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30 min. fysieke training
Donderdag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30 min. fysieke training
Donderdag 17.00-18.00 uur Small group training fysiek
Vrijdag 16.00-19.00 uur 2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training

 

 

 

 

 In totaal trainen deze kinderen minimaal 11 uur per week. Daarnaast trainen ze in veel gevallen nog extra moment(en) bij Tennisschool Gijs. Voor meer informatie over het Willem 2 College en het loot/topsportklas programma kunt u kijken op de website van het 'Willem 2 College'.

Stichting Topsportopleiding Tilburg

Deze stichting ondersteund de kinderen die in de topsportklas en/of de loot status hebben. De Stichting ondersteund d.m.v een sportkeuring, aanpassingen in het school rooster om vaker te kunnen trainen en ze zorgen voor studie begeleidingsuren. Meer informatie over de stichting topsportopleiding Tilburg tref je in dit filmpje.