Cees Beekmans - fysieke trainer

Mijn naam is Cees Beekmans (1960), sinds 2019 verzorg ik binnen Tennisschool Gijs de loop-/conditietrainingen voor de prestatiegroep vanaf 12 jaar. Oorspronkelijk liggen mijn roots binnen de atletieksport en dan specifiek op de korte sprint. Prestatief heb ikzelf in Nederland een aantal jaren in de nationale subtop mogen sprinten voordat ik me ben gaan toeleggen op het atletiektrainersvak. Daarvoor heb ik alle atletiek-trainersopleidingen succesvol afgerond om aansluitend ruim 15 jaar sprinttraining te geven op het hoogste nationale atletiekclubniveau, met voor “mijn sprinters” diverse nederlandse records en nationale kampioenschappen als resultaat.
Vanaf 2019 werk ik nu binnen TSG met veel plezier aan het opbouwen cq verbeteren van de fysieke conditie en vaardigheden van de TSG-tennisjeugd, met aandacht voor conditionele onderdelen zoals duur- en sprintuithoudingsvermogen, maar ook werken we aan looptechniek, coördinatie, explosieve kracht, wendbaarheid, sprint(start)snelheid en last but zeker not least, blessurepreventie.
Fysieke training betekent investeren in jezelf, werken aan je basis, een basis die medebepalend zal zijn voor de hoogte van je uiteindelijk te bereiken topniveau.