Guus Verheijen - mentale trainer

Ik ben Guus Verheijen (1976), huisarts, oprichter en mede-eigenaar van ‘Heesland – Het Frame’ (o.a. centrum mentale training voor topsporters en trainers). Tot en met mijn achttiende levensjaar heb ik intensief getennist. De laatste jaren trainde ik bij tennisschool Henk van Hulst. Hier heb ik in een professionele ambiance kunnen ervaren hoe het in de topsport er aan toe gaat. Tevens was mijn broer Gijs in die tijd full-time tennisser en reisde de hele wereld over. Dit maakte eveneens dat ik de topsport van heel dichtbij heb kunnen meemaken. In zijn laatste jaren van zijn profcarrière heb ik hem begeleid op fysiek vlak (was toen fysiotherapeut). We zijn samen veel onderweg geweest en heb me destijds intensief in de tenniswereld bewogen. Later kreeg ik de gelegenheid om in zijn tennisschool het mentale programma vorm te geven (was inmiddels arts). Dit startte in 2003. Hierin heb ik, behalve trainers en pupillen, ook families begeleid in hun gezondheid en te komen tot betere resultaten in de tennis-topsport.

Gedurende de tijd heb ik aan mijn eerste boek gewerkt dat in 2010 is uitgegeven onder de naam: ‘het frame; gewaar in wording’ (ISBN 9789081611916). Ik beschrijf een model waarin andere bestaande modellen vanuit westerse psychotherapie/mentale training/ bewustwording bijeengebracht zijn tot hun essentie, met daarbij een concrete toepassing. Dit model is als het ware een kapstok; frame. Olympisch boxer Arnold Vanderlyde, acteur en zanger Herman van Veen en prof. dr. T. Voorn geven in het voorwoord hun visie op het frame en is te lezen hoe het hen geholpen heeft.

Nu zoek ik mijn sportieve uitdagingen in het paraglyden. Hierin komt alles samen waarin body en mind intensief samenwerken en de uitkomst van je resultaat bepalen.