Tim Louwman - trainer

Even voorstellen: mijn naam is Tim Louwman, 37 jaar en al geruime tijd woonachtig in Tilburg. Als jong mannetje bezeten van sport en altijd met veel plezier gehockeyd, gevoetbald en met name getennist. Jong begonnen met voetbal en de eerste teams tot en met de C doorlopen. Later nog veel in de zaal actief geweest, van vriendenteam tot regionale selectie. Hockey ben ik op latere leeftijd mee begonnen (15) en heb met veel plezier in verschillende heren 1’s gespeeld, van 3e tot en met 1e klasse.

Tennis is echter altijd de belangrijkste sport geweest. Op ons woonerf werd al menig potje gespeeld en dus begon ik toen ik 9 was met tennis. Mijn tennisopleiding genoten bij de KNLTB, Henk van Hulst en ook bij Pellikaan Goirle. Gedurende deze periode altijd getraind met de beste jeugdspelers van Nederland. Zelf had ik moeite om het ook in wedstrijden te laten zien en verloor ik helaas het plezier rond mijn 15e/16e jaar. Nadat tennis een paar jaar op een laag pitje had gestaan ging het weer kriebelen. Ik werd redelijk snel 3-speler en heb nog wat leuke jaren competitie gespeeld van hoofdklasse heren zaterdag tot en met 3e klasse gemengd zondag.

In deze periode ben ik ook begonnen als tennistrainer. Eerst op mijn eigen club en daarna op verschillende clubs in Brabant werkzaam geweest. In eerste instantie zag ik het vooral als leuk bijbaantje. Na mijn studie Criminologie toch besloten om me volledig te richten op het tennisvak. Op verschillende grote/leuke clubs mogen werken met o.a. prestatieve jeugd (Bastion Baselaar, TV de Kienehoef). Als trainer ben ik in het bezig van mijn A- & B- licentie (beide KNLTB) en hoop ik in 2022 de C-cursus te gaan volgen.

Na de laatste periode dienden zich een aantal mooie kansen aan om met goede jeugdspelers te kunnen werken. Ik merkte steeds meer dat mijn kwaliteiten, plezier en favoriete doelgroep hier samenkwamen (toptennis jeugd) en dat ik me daarbinnen verder wil ontwikkelen. In mijn ogen heeft TSG alles in handen om de komende jaren toonaangevend te zijn in Tennis NL. Het TSG- team versterken was dan een ook een logische stap en ik kijk erg uit naar de samenwerking met Gijs, Gillis, Kitty en Bonno!