Voedingsbegeleiding

Voeding is ook een belangrijk onderdeel binnen de topsport om het maximale uit je zelf te halen. Simpel gezegd moet er de juiste én voldoende brandstof in de tank zitten, anders kun je geen topprestatie leveren. Bij Tennisschool Gijs wordt hier dan ook aandacht aan geschonken.

De basis van eten en drinken geven de trainers al mee op de baan tijden de trainingen. Denk aan de warme dagen die er getraind worden, dat de spelers dan met regelmaat moeten drinken, dat ze voor de training al voldoende drinken en dat ze juist niet te koud drinken. Dat geldt ook over voeding tussen de wedstrijden door bij toernooibegeleiding bijvoorbeeld. Maar omdat er veel meer bij komt kijken werken we ook samen met een voeding diëtist, Rob van der Werf. Voor meer info over Rob kijk even bij team toptennis.

Rob geeft jaarlijks een presentatie over voeding en topsport. Daarnaast kunnen de spelers die het nodig vinden zich ook persoonlijk melden bij Rob om te kijken naar een individuele aanpak op het gebied van voeding.

Meer informatie over Rob en zijn voeding vind je hier.