FAQ Tennisschool Gijs

 • Wat doet TSG?
  TSG is de organisatie die op verschillende verenigingen de trainingen verzorgt.

 • Hoe kan ik lid worden van de tennisvereniging?
  Ga naar de desbetreffende verenigingssite en neem contact op met de ledenadministratie. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen en samen met een pasfoto op te sturen naar de tennisvereniging. De hoogte van de jaarlijkse contributie en eenmalige inschrijfkosten staan hier ook vaak bij vermeld.

 • Als ik dan lid ben van de tennisclub kan ik dan training volgen?
  Op de vereniging worden lessen gegeven voor jong en oud. Kinderen hebben de kans om proeflessen te volgen om er achter te komen hoe leuk tennis is voordat ze training gaan volgen. Senioren kunnen zich inschrijven via de website van de vereniging.

 • Voor welke cursus moet ik me inschrijven?
  U heeft de keuze om voor Tenniskids, (half)gevorderde jeugd of senior training in te schrijven. En u kunt aangeven in welke groepsgrootte u wilt.

 • Voor welke niveau moet ik me inschrijven?
  Wanneer u een beginner bent en nog nooit getennist hebt schrijft u in als beginner. Wanneer u wel eens vrijblijvend een balletje slaat schrijf dan in als recreatieve speler. Wanneer je lid bent loopt de speelsterkte van beginner tot profspeler van niveau 9 t/m niveau 1  Weet u uw niveau niet? Kijk dan op uw KNLTB pasje voor uw rating.

 • Van wanneer tot wanneer kan ik inschrijven voor de tennistraining?
  Twee tot drie keer per jaar start een nieuwe trainingscursus. Inschrijven voor de tot uiterlijk 3 weken voor aanvang van de training. De inschrijving zal tijdig worden geopend.

 • Ik heb ingeschreven maar nog geen bericht gehad over mijn indeling?
  De indeling word in de week voor aanvang van de lessen bekend gemaakt per email. Mocht u onverhoopt geen indeling ontvangen hebben neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Ik heb ingeschreven maar nog geen bevestiging gehad?
  Waarschijnlijk is de aanmelding niet doorgekomen of is er iets mis gegaan. Probeer nogmaals aan te melden. Mocht het dan nog niet lukken neem contact op met TSG.

 • In heb ingeschreven maar ik wil nog wat wijzigen, kan dit?
  Als u nog iets wilt wijzigen in uw inschrijving nadat u deze verzonden heeft kunt u opnieuw inloggen tot de inschrijfdatum, daarna kunt u een email sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Denk er wel aan dat u de naam van de deelnemer en de vereniging er duidelijk bijzet.

 • Ik heb ingeschreven maar wil mijn inschrijving graag annuleren, kan dit?
  Nadat u ingeschreven heeft kunt u niet zomaar annuleren. Er is namelijk rekening gehouden met u tijdens de indeling. Mocht u toch willen annuleren neem dan contact op met TSG. Als u voor sluiting van de inschrijfdatum wilt annuleren is dit wel mogelijk. Wanneer de inschrijftermijn is verlopen zal worden bekeken of en wat er nog mogelijk is.

 • Ik heb ingeschreven voor een groep van 8 maar sta ingedeeld in een groep van 4, hoe kan dit?
  Het kan voorkomen dat u voor een groep van 8 inschrijft maar geplaatst word in een groep met 4. Dit omdat er wellicht te weinig personen in hebben geschreven voor een training van 8 personen. Ook kan door teveel niveauverschil geen geschikte groep gemaakt worden en word u ingedeeld op niveau in een groep van 4. Dit zal in overleg gebeuren. Het kan ook voorkomen dat het andersom is. Dan zal indeling ook in overleg gebeuren. Kleine wijzigingen in groepsgrootte kunnen er sowieso altijd plaatsen, dit staat vermeld in de algemene voorwaarden.

 • Worden er in de schoolvakanties lessen gegeven?
  Tijdens de schoolvakanties, die door de overheid zijn vastgesteld, word er geen les gegeven. Tijdens feestdagen word er ook geen les gegeven op de verenigingen. De lesweken worden vooraf altijd duidelijk gecommuniceerd via de site bij de link naar het inschrijfformulier.

 • Ik heb de eerste training gehad maar vind het niveauverschil te groot, wat kan ik daarmee doen?
  De trainer in samenwerking met TSG evalueert na de eerste week de indeling en maakt eventueel aanpassingen. Geef bij de trainer aan dat u het verschil te groot vind en de trainer zal in overleg eventueel een aanpassing maken.

 • Kan ik ook tijdens het seizoen nog instromen?
  Tijdens het seizoen instromen is alleen mogelijk wanneer er plaats is in een geschikte groep. Voor informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Wat moet ik doen als het regent en ik heb les?
  De trainingen gaan altijd door tenzij er duidelijk door de trainer via telefoon, sms of email is gecommuniceerd dat het niet doorgaat. Het kan voorkomen dat van het een op het andere moment de banen niet meer te bespelen zijn en er dus ook niet gestart kan worden met trainen. De trainers streven ernaar om altijd op tijd alles te communiceren. Controleer of de trainer uw juiste GSM nummer heeft.

 • Het heeft gesneeuwd, gaat de training door?
  De training gaat door tenzij er duidelijk door de trainer via telefoon, sms of email is gecommuniceerd dat het niet doorgaat. Vaak zijn banen niet te bespelen met sneeuw.

 • De sneeuw is weg maar de tennisles gaat toch niet door?
  Bij opdooi mogen de banen niet gebruikt worden in verband met het kapot lopen van de onderlaag. De bovenlaag is ontdooit maar hieronder is het nog bevroren.

 • Mijn training ging niet door terwijl het droog was, hoe kan dit?
  Het kan voorkomen dat de les is afgebeld terwijl het later op de dag toch droog geworden is. De trainer heeft waarschijnlijk een inschatting gemaakt over het weer en de bespeelbaarheid van de banen. De trainer zal vaak één tot twee uur wachten en dan beslissen over de gehele dag. Het kan namelijk niet zo zijn dat de trainer van 16:00 wacht tot 22:00 om dan nog één les uur te geven. Deze zullen aansluitend aan de lessenreeks ingehaald worden.

 • Kan ik deze lessen dan ook inhalen?
  TSG streeft naar een continuïteit van de tennistrainingen. TSG wil graag alle lessen geven en de inhaalmogelijkheden vooraf naar de cursisten communiceren. Naast de vastgesteld aantal inhaalweken zullen we altijd proberen om meer uitgevallen lessen in overleg als inhaalles anders in te plannen. De trainer zal op tijd aangeven hoeveel inhaallessen er voor uw groep zijn.

 • Ik ben verhinderd voor de les, moet ik me nog ergens afmelden?
  Wanneer u verhinderd bent zouden we het erg op prijs stellen wanneer u dit op tijd laat weten aan de trainer via mail, telefoon of sms. Vermeld er duidelijk bij voor wie, welke club en om welke tijd het gaat.

 • Ik ben verhinderd voor een les, kan ik iemand anders in mijn plaats sturen?
  Wanneer u verhinderd bent kunt u iemand anders sturen mits deze persoon van ongeveer gelijk niveau is als u. Laat dit s.v.p. aan de trainer weten.

 • Ik heb een vraag over de trainingen waar mag ik deze stellen?
  De trainer is na de les heel kort beschikbaar voor een snelle vraag. Wilt u meer tijd voor uw vraag nemen bel of email de trainer. E-mailen kan op
  (verenigingsnaam)…Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het begin van de trainings-cyclus zal de trainer deze gegevens doorgeven aan u.

 • Hoe werkt de betaling van de lessen?
  U kunt zelf bepalen of u in één keer het verschuldigde bedrag laat incasseren of in termijnen. De incasso’s zullen rond de 1e  week van de maand gedaan worden.
  Voor een seizoenstraining wordt 3 maal geïncasseerd. Voor een jaar training word er 6 maal geïncasseerd. Dit graag vermelden bij de inschrijving. U krijgt een email wanneer we gaan incasseren. Let op in termijnen is altijd duurder.

 • Kan ik me betalen via Jeugd Sport Fonds?
  Wanneer u in aanmerking komt voor deze regeling kunt u betalen via Jeugd Sport Fonds

 • Kan ik ook zelf overschrijven of een acceptgiro sturen?
  Bij TSG werken we alleen met incasso. Dit om u slechts één handeling te laten verrichten en dit niet iedere maand te hoeven herhalen.

 • Er is een bedrag afgeschreven van mijn rekening, maar dit klopt niet?
  Wanneer er iets niet klopt met een afgeschreven bedrag neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zullen dit zo snel mogelijk proberen op te lossen.

 • Wat voor spullen heb ik nodig om te kunnen tennissen?
  Om het tennisspel te kunnen beoefenen zijn tennisschoenen, sportkleren en een tennisracket nodig.
 • Hoelang gaan de trainingen door?
  Ieder voorjaar en ieder najaar starten we met een nieuw trainingsseizoen. Afhankelijk van de inschrijving van een seizoen of heel jaar lopen de trainingen door.
  Wel zal ieder seizoen een andere indeling van trainingsgroepen gemaakt worden.

 • Hoe worden groepen samengesteld?
  Jeugd groepen worden op leeftijd, niveau en beschikbaarheid ingedeeld.
  Senior groepen worden op niveau en beschikbaarheid ingedeeld.

 • Ik ben maar één dag beschikbaar, kan ik dan wel trainen?
  Het is mogelijk om te trainen wanneer u maar één dag beschikbaar bent. Het kan voorkomen dat er geen geschikte groep is om u in te delen en u dus geen training kan volgen. Het is dus raadzaam om zo min mogelijk verhinderingen op te geven in verband met indeling in de juiste groep.

 • Kan ik aangeven bij wie ik in de groep wil?
  Dit kunt u aangeven bij uw inschrijving. Wij zullen hier proberen rekening te houden.

 • Zou ik ook privétraining kunnen krijgen?
  Het is op alle verenigingen mogelijk om privétraining te volgen. Overleg hierbij met TSG voor de mogelijkheden.

 • Ik ben geen lid van de vereniging kan ik dan wel les volgen?
  Behalve voor proefleskinderen is het verplicht lid te zijn van de club voordat er gestart word met trainen.

 • Zijn er verschillende trainingstijden voor kinderen en voor senioren?
  Jeugd trainingen worden in principe tussen 13:30 en 19:00/20:00 gepland.(Uitzonderingen daargelaten) We streven ernaar om jongere jeugd eerder op de dag te plannen.
  Senior trainingen worden ingedeeld vanaf 09:00 12:00 en 19:00 tot 23:00 afhankelijk van beschikbaarheid.

 • Zijn er ook teamtrainingen?
  Teamtrainingen zijn zeker mogelijk. Wilt u inschrijven met een groep geef dit dan aan bij uw inschrijving zodat we een gepaste teamtraining kunnen verzorgen.

 • Kan ik vaker dan een keer trainen?
  Het is mogelijk om meer dan één keer te trainen. Mits er plaats en een geschikte groep is kan er vaker getraind worden.

 • Kan ik langer dan een uur trainen?
  Bij sommige locaties kunt U ook inschrijven voor senior wedstrijdtennis. Dit is training van anderhalf uur. Op andere locaties kunt u met de groep in overleg met de trainer dit afstemmen.

 • Kan ik selectietraining volgen?
  Er kan altijd aangegeven worden dat er interesse is in selectietraining voor de jeugd. De trainers zullen de kinderen uitnodigen voor de selectietraining. Niet op iedere vereniging is er selectietraining. Heeft u interesse neem dan contact op met TSG.

 • Mijn kind heeft een flyer meegekregen, wat kan ik hiermee doen?
  Als uw kind tennis leuk vind en 3 proeflessen wil volgen, geef hem of haar dan op via de website. Deze proeflessen zijn gratis te volgen. Hierna kan er gekozen worden voor vervolglessen waarbij lidmaatschap verplicht is. 

 • Hoe kan ik het kantoor van TSG bereiken?
  Het kantoor van TSG is te bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Ook is TSG telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 - 15.00 uur
  en vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.
  Eigenaren Tennisschool Gijs:
  Eddy Stupers 06-28253895  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Gijs Verheijen 06-23413883  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.